Menu

header1

Geschiedenis van Dartvermaak

Jacques Nieuwlaat overeenkomstWe nemen u even mee terug in de tijd waardoor deze stichting tot stand is gekomen.
Laat ik beginnen me even voor te stellen, mijn naam is Erik Top en ben woonachtig in Apeldoorn. Sinds 1985 tot heden ben ik als oprichter van Dartvermaak nog altijd een actieve beoefenaar van deze sport.
In 1985 begonnen mijn ouders een horecabedrijf, cafe met zaal, als snel hadden we vier dartbanen. Ik organiseerde in navolging van de weekelijkse competitie waaraan we deelnamen, iedere maand darttoernooien.
Enkele jaren later werd ik bestuurslid van Dart Vereniging de Stedendriehoek, daar was ik, naast de functie van secretaris, ook belast met het organiseren van de
regionale competitie en het organiseren van de regionale ranking toernooien,
daarnaast hadden we nog een jaarlijks darttoernooi.
Om dit alles in goede banen te kunnen leiden volgde ik een cursus competitie
en toernooileider bij de Nederlandse Darts Bond, lid van het NOC/NSF.
(inzet: samenwerkingsovereenkomst met Jacques Nieuwlaat)

dutch openMedio jaren '90 groeide mijn niveau ten aanzien van het spel (nationaal en internationaal) als ook de omvang van grote in het organiseren van toernooien mede door de prestaties van Raymond van Barneveld.
Door de jaren heen werd ik steeds vaker benaderd om toernooien te organiseren voor lokale speelgelegenheden of om sportdagen te ondersteunen zoals bij: Ernst & Young, Kadaster Nederland, Philadephia Stichting (dit alles op locatie Valkenhuizen te Arnhem).
Ook werd ik gevraagd om een bijdrage te leveren aan een sportieve break tijdens meerdaagse trainingen/vergaderingen (locatie Papendal) of om op de 50+ beurs aanwezig te zijn waarbij zowel bezoekers als ook standhouders kennis konden maken met de dartsport.
In de vorm van Mastercaller is er ook al eens een beroep gedaan op mij, dit bij Wayne Mardle en Co Stompe.

08092007066Het leveren van een bijdrage aan personeelsfeesten, zoals bij TDG in Nijmegen of van CarXpert Garage Oene was ook mooie gelegenheid om de dartsport extra aandacht te geven.
Op dergelijke dagen promootte ik dan de dartsport op een zo goed mogelijke wijze, met medewerking van de Nederlandse Dart Bond welke mij voorzag van het benodigde promotie materiaal.
We laten uw medewerkers kennismaken met de dartsport op een laag drempelige wijze, maar wel met enige competitie verband zodat men wel enige spanning voelt die menig dartspeler met regelmaat ervaart tijdens haar/zijn competitie wedstijden / toernooien.

Om bovenstaande redenen heeft de hobby een zodanige vorm aangenomen waardoor uiteindelijk "Dartvermaak" is ontstaan.
Het mooie van deze sport is dat men het van jong tot oud kan beoefenen, daarnaast is het een van de goedkoopste sporten om op recreatieve wijze te beoefen.

social-icons-08 social-icons-09